lørdag 6. februar 2010

ABC i ord og bilder - T

T is for Tiramisu - one of the nicest desserts I know!
There are many recipes around the world- this is the one I use:
3 egg yolks
50g suger
1 tub of Mascarpone (an Italian cream cheese)
2 egg whites
150 ml very strong coffee
3 tablespoons Amaretto (or brandy, or dark rum)
24 Lady fingers (a sponge biscuit)
50 g dark, chopped chocolate
1 tablespooon cocoa powder
First, whisk the egg whites until stiff. Next whisk the egg yolks and suger until pale and creamy. Gradually whisk the Mascarpone cheese into the egg mixture and lightly fold in the egg whites. Pour the coffee and Amaretto into a shallow dish and dip the biscuites into it. Now put some halved biscuites into stemmed glasses, followed by a layer of the Mascarpone mixture and some chocolate. Repeate once or twice and finish with a layer of chocolate and dusting of cocoa powder. Chill in the refrigerator for some hours - and enjoy!!
Of course you can make the Tiramisu in a cake tin as well!
More T posts here!

11 kommentarer:

Ladyinblue sa...

Hei Lise, takk for kommentar. Vel gitt dere lengter etter disse dagene nå. Du blir lei av vinteren, er det så lenge.
Ha en fin kveld og en fortsatt god helg og uke. /
Bruker: http://translate.google.com for oversettelsen, håper det blir bra./
Ulla

karna sa...

God og søt T hos deg ,-)

qehenne sa...

Mmmm dette så nå bare nydelig ut. Skikkelig festdessert. Ha en fortsatt riktig god helg!

Maria sa...

Det där både ser och låter gott!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Petunia sa...

Du frister som bare det!
Og jeg som har spist opp alt lørdagsgodtet mitt. Jeg får vel se hva ungene har igjen i posene sine;)

Henny sa...

Tiramisu er bare så lækkert! Det er en af de ting, som lige pludselig dukkede op. En dag, ingen tiramisu, næste dag kan man få det alle steder. Men det passer mig fint!

linsky sa...

Mmm, det er min favirittdessert!!!
Takk for oppskriften. :-D

Living next to me sa...

mmm så godt ut , vi hadde det på fredag men da som kake. Ha en fin søndag F

Guzzisue sa...

so tempting to kick Ian and Ted out of the kitchen and have a go at this :-)

Mary Lou Weidman sa...

I love your blog- keep up the good work!

Morgaine le Fée sa...

Hej!
I came here and saw first your recipe and nice blog Cool that you like it too!
But, since i come from the very birth place of tiramisú, I would say that you should have Marsala wine instead of other liquors (amaretto or rhum). They sell it in Sweden, so I hope you've it in Norway as well!
A good thing is to refrigerate the egg cream under 30' before you compose the cake.